AILBOD

ASSOCIACIÓ PER LA INTEGRACIÓ LABORAL DELS BOMBERS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA AMB DISCAPACITAT

Ens traslladem de pàgina web!

Posted by AILBOD en octubre 13, 2015

Hola! Moltes gràcies per seguir-nos!

Us comuniquem que ens traslladem.

Us informem que aquesta pàgina web ja no tindrà nou contingut, a partir d’ara les noves publicacions de la nostra associació apareixeran a la pàgina web:

https://ailmed.wordpress.com/

Les Associacions per la Integració Laboral de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policies Locals amb Discapacitat, s’han integrat en la mateixa pàgina web, que ara té nou aspecte.

Treballem junts pels nostres drets perquè units som més forts!

Us convidem a continuar donant-nos suport, a visitar-nos a la nova pàgina web i a que us subscriviu per seguir-la.

Moltes gràcies!!

Anuncios

Posted in Comunicats | Leave a Comment »

Presentació a la mesa del Parlament de la proposició de llei de regulació de la segona activitat

Posted by AILBOD en julio 15, 2015

llei segona activitat

Tots el partits amb representació al Parlament de Catalunya presenten a la mesa del Parlament la proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació als cossos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les Policies Locals. Lee el resto de esta entrada »

Posted in Bombers de la Generalitat, Conselleria d'Interior, Parlament de Catalunya | Etiquetado: , , | Leave a Comment »

Proposta de resolució sobre el tracte als membres del Cos de Mossos d’Esquadra amb discapacitat derivat de la regulació de la situació administrativa de segona activitat

Posted by AILBOD en julio 15, 2015

proposició resolució psc

El Grup Parlamentari Socialista va presentar a la mesa del Parlament de Catalunya una proposta de resolució que, ja acabat el període de presentació d’esmenes, serà substanciada davant la Comissió d’Interior. Lee el resto de esta entrada »

Posted in Bombers de la Generalitat, Parlament de Catalunya | Etiquetado: , | Leave a Comment »

Proposició de Llei de segona activitat presentada a tots els grups parlamentaris

Posted by AILBOD en junio 20, 2015

Arran de la predisposició de tots el grups parlamentaris a la Comissió d’Interior el 28 de maig per legislar i solucionar la situació de discriminació de persones amb discapacitat en els nostres cossos, se’ns va demanar una proposta. El text d’aquesta proposta, consistent en una proposició de Llei de segona activitat, per Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policies Locals, ha estat presentat i entregat a tots els grups parlamentaris durant els dies 17 i 18 de juny, tots han donat recolzament i alguns han manifestat la intenció de fer entrar el text al registre del Parlament, com a proposició de llei amb lectura única.

Entenem que si aquesta solució es retarda en el temps ni que siguin uns 8 mesos, en aquest període s’estarà vulnerant la Convenció de l’ONU dels drets de les persones amb discapacitat i ens obligarà a presentar les corresponents demandes o denúncies, molt a pesar nostre, si no ho atura el Parlament.

Creiem que no podem perdre més temps i necessitem alguna cosa urgent, ja que la Direcció General de la Policia en el cas dels mossos està actuant amb molta contundència i menyspreu als drets humans.

Estem davant d’una situació gravíssima que és contrària, incompatible i infringeix la legalitat internacional, europea i estatal en matèria de igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat, que no es pot mantenir en el temps i que és urgentíssima la intervenció del Parlament de Catalunya i del legislador per redreçar-la. Cada dia que passa és un dia més de discriminació.

Volem agrair l’atenció mostrada pels grups parlamentaris envers les nostres associacions, així com la sensibilitat davant la situació de discriminació de persones amb discapacitat en els nostres cossos.

Posted in Bombers de la Generalitat, Comunicats, Parlament de Catalunya | Etiquetado: , , , | Leave a Comment »

Compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del cos a mossos, comentant també a bombers i policies locals.

Posted by AILBOD en junio 19, 2015

Compareixença el 28 de maig a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya.
La nostra Associació de bombers Ailbod va ser invitada per Ailmed (mossos), al igual que als nostres representants sindicals i la associació Ailpod (policies locals).
Les nostres associacions anaven acompanyades de Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Antonio Guillén i Enric Botí, president i secretari general, respectivament, del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI).
En la compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, el Sr. Luis Cayo Pérez Bueno, ha manifestat davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, que el CERMI ha portat a l’ONU la situació dels mossos d’esquadra amb discapacitat sobrevinguda. El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha inclòs en el seu Informe de 2014 sobre drets humans i discapacitat la situació de discriminació dels mossos d’esquadra, dels policies locals i dels bombers catalans amb discapacitat sobrevinguda una vegada comprovat que la legislació i la pràctica governativa en aquest territori vulnera els seus drets humans.
Compareixença SR. Angel Gómez-Quintero President de la Associació de Ailmed (mossos) va denunciar a la Comissió d’Interior la situació de discriminació de discapacitat que es viu al Cos de Mossos d’Esquadra i va proposar un full de ruta per trobar la solució.
El Sr. Evaristo Camacho, membre de la associació, o va oferir un testimoni de primera mà, explicava amb detall la seva propia vivència, darrera el seu accident, sent un relat testimonial, que a tots els presents ens va deixar afectats i segur que ningú dels presents es va quedar indiferent…
Després d’escoltar les intervencions dels grups parlamentaris de la Càmera, favorables a emprendre una reforma normativa que doni solució als greus problemes denunciats, el president del CERMI ha agraït la receptivitat del Parlament i ha demanat que s’aconsegueixi mitjançant diàleg amb les associacions representatives d’aquests empleats públics.
Agraïm de tot cor, la seva invitació i refermem el suport mutu amb les associacions, en el que sabem fa molt temps perdura; tal deixadesa pels bombers en situació de segona activitat es indigna i traspassa la línia roja del respecte humà i professional; existint una clara discriminació vers el treball i la resta dels companys bombers.
Encara en el dia d’avui, si a un bomber li recau un incapacitat total, se’l envia a casa sense rebre la seva retribució i si després es re col•locat en segona activitat no se li paguen els endarreriments, ni ha cotitzat a la Seguretat social durant aquest temps.

parlament

 Audiència amb la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. H. Sra. Núria de Gispert i Català

audiencia Presidenta del Parlament 2015

El 28 de maig abans de la compareixença dels companys de Mossos i del Cermi a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del Cos de Mossos d’Esquadra amb relació als drets humans, vam ser rebuts en audiència per la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. H. Sra. Núria de Gispert i Català. Anàvem acompanyats de Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Antonio Guillén i Enric Botí, president i secretari general, respectivament, del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). Conjuntament també tres associacions germanes de Bombers de la Generalitat, també Mossos i Policies Locals amb discapacitat.

Agraïm profundament a la Presidenta el gest de rebre’ns en audiència i la seva sintonia i receptivitat envers els nostres col·lectius en la llarga conversa que vam mantenir.

Posted in Bombers de la Generalitat, Conselleria d'Interior, Parlament de Catalunya | Etiquetado: , , , , | Leave a Comment »

L’últim mes ens han sorprès algunes declaracions i ens costa molt ser generosos amb el silenci.

Posted by AILBOD en mayo 14, 2015

En resposta a les declaracions del nostre Secretari General a el periódico i les del nostre Conseller en seu Parlamentària.

escrit 2015

Posted in Bombers de la Generalitat | Etiquetado: , , , | Leave a Comment »

Reunió a la seu de l’ONCE a Barcelona amb el COCARMI

Posted by AILBOD en abril 30, 2015

 

 

 

Cocarmi

 

Dimarts 28 d’abril les associacions de mossos, bombers i policies locals amb discapacitat, vam tenir una llarga reunió a la seu de l’ONCE a Barcelona amb el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI. En concret va ser amb el senyor Antonio Guillén, President del COCARMI, i amb el senyor Enric Botí, Secretari General del COCARMI i President del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

El president i el secretari general del COCARMI van poder conèixer millor la nostra problemàtica de primera mà i vam buscar entre tots maneres de col·laborar i de crear sinèrgies amb un mateix objectiu: defensar els drets de les persones amb discapacitat. El resultat de la reunió va ser fantàstic i encoratjador i és el principi del que esperem que sigui una estreta relació.

Posted in Bombers de la Generalitat | Etiquetado: | Leave a Comment »

No es una noticia que a bomberos nos llegue si preaviso-Los bomberos no hemos estado al margen de tal discriminación.

Posted by AILBOD en abril 22, 2015

reflexionant sobre la discapacitat_2015_Página_1

reflexionant sobre la discapacitat_2015_Página_2

Posted in Bombers de la Generalitat | Etiquetado: , , | Leave a Comment »

Ailbod es invitada a la assemblea general d’Ailmed.

Posted by AILBOD en abril 21, 2015

Èxit de l’assemblea general d’AILMED!. Companys, tots sabeu que som una associació de bombers tant amb discapacitats com sense. El nostre suport ha estat durant anys als companys de mossos i últimament ens sentim compromesos amb la associació dels policies locals de Catalunya.

El dissabte passat dia 18 d’abril varen ser invitats pels companys d’Ailmed conjuntament amb la associació de policies locals i sindicats de bombers i mossos.
Gratament la sala va quedar petita i cal dir que ens vam sentir tots a una.

assemblea-1

Veien que totes les problemàtiques tenen el mateix origen i son quasi calcades tant en un cos professional com en d’altres.
Aleshores es obvi pensar, que no tot l’inici de la nostra problemàtica com a discapacitats que som obeeix a una mala gestió política.
Si tenim en compte que cada poc temps la direcció política canvia, hem de recaure en que alguns dels tècnics continuen al capdavant dels càrrecs de direcció.
Sigui com sigui, algú no es coneixedor del que significa una discapacitat sobrevinguda i no aplica lleis de rang superior, tant del Estat espanyol com de la Comunitat Europea.
No serà per que aquestes dues associacions i els seus respectius representants no hagin estat insistents i precisos…
Les innumerables reunions no ens han servit per canviar les situacions actuals i passades; ni les persones que haurien pogut canviar-les tampoc ho han permès…
Valorem molt positivament la derogació del article del seu decret, però ens centrem en que cap bomber, mosso o policia sigui un problema, sinó una solució per la Administració. Una solució de aportarà professionals qualificats a feines adients a pesar de la discapacitat.

Posted in Bombers de la Generalitat, Comunicats | Etiquetado: , , | Leave a Comment »

Tant les dues associacions de mossos i bombers, com la totalitat dels 10 sindicats representatius dels mossos i bombers, han signat un document conjunt de suport, per defensar el dret dels bombers i mossos a una segona activitat

Posted by AILBOD en enero 28, 2015

nuevo documento sindicats i associacions

MANIFEST SIGNAT 2015_Página_1

 

 

Posted in Bombers de la Generalitat | Etiquetado: , , | Leave a Comment »